maanantai 17. kesäkuuta 2013

Opo työelämään tutustumassa

OpeTET on opettajien oma tutustumisjakso työelämään. Se on oiva keino syventää työelämätuntemusta ja verkostoitua yritysedustajien kanssa. Taloudellinen tiedotustoimisto määrittelee OpeTETin käytännön toteutuksen seuraavasti: Se tarkoittaa tutustumista, havainnointia, keskusteluja, uusia ideoita, palavereja ja työtehtäviin osallistumista sekä yhteistä suunnittelua myös mahdollisesta yhteistyöstä jatkossa.

Sain mahdollisuuden suorittaa OpeTET-jakson Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Tapahtumapalveluissa 12.-14.6.2013. HAMK Tapahtumapalvelut vastaa ammattikorkeakoulun sisäisistä tapahtumista sekä järjestää myös ulkopuolisten tahojen tapahtumia ja tilaisuuksia. Tapahtumapalveluiden henkilökunta tarjoaa osaamistaan ja kokemustaan tapahtumien suunnittelussa, budjetoinnissa, koordinoinnissa sekä kaikissa mahdollisissa tapahtuman järjestämiseen liittyvissä palveluissa. Tapahtumapalveluiden toimisto sijaitsee HAMK:n Visamäen kampusalueella. Samoissa tiloissa työskentelevät myös HAMK:n viestinnän ja markkinoinnin ammattilaiset.

Tiedotus tettiläisestä kahvihuoneen seinällä.

Mitä tein?

Ensimmäisenä TET-päivänä sain perehdytyksen Tapahtumapalveluiden toimintaan sekä tuleviin työtehtäviini. Tällä hetkellä henkilökuntaa eniten työllistivät 14.6. olevat valmistujaiset sekä elokuun loppupuolella olevat henkilöstöpäivät, joiden teema on "Stretegiasta teoksi". Sain tietoa Tapahtumapalveluiden henkilöstön koulutuksista, työnkuvista ja urapoluista. Tutustuin myös Pajatso-hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää vieraskielisissä koulutusohjelmissa opiskelevien ulkomaalaisten opiskelijoiden yhteyksiä työelämään. Pohdimme, miten lukiolaiset voisivat tulla tähän mukaan.

Työskentelin yhdessä HAMK:n kesäharjoittelijan kanssa ja aloitimme henkilöstöpäivien kirjekuorien valmistelun. Sain myös tehtäväksi valmistaa nimilaput henkilöstöpäivien osallistujille, joita on lähes 600. Iltapäivällä perehdyin lisää henkilöstöpäiviin, kun osallistuin suunnittelupalaveriin, johon mukaan tulivat myös HAMK:n henkilöstöpäällikkö sekä viestintäpäällikkö.

Toisena päivänä jatkoimme henkilöstöpäivien materiaalien valmistusta. Kävimme myös valmistelemassa auditorion juhlakuntoon ennen perjantaina olevia valmistujaisia. Laitoimme valmistuville paikat ja nimilaput valmiiksi, sisustimme tilaa koivuilla yms. Iltapäivällä keskustelin suunnittelijan kanssa lukiolaisille kohdennetusta ammattikorkeakoulumarkkinoinnista. Sain lisätietoa markkinoinnin työskentelystä ja pystyin samalla välittämään toiveita, miten ja missä vaiheessa ammattikorkeakoulumarkkinointia kannattaisi lukiolaisille kohdentaa.

Viimeisenä TET-päivänä oli juhlan tuntua, sillä oli valmistujaispäivä. Tarkistimme vielä, että kaikki oli kunnossa ja viimeistelimme asioita. Itse juhlassa sain tehtäväksi ohjata valmistuvia takaisin omille paikoilleen. Valmistujien joukossa oli myös pari Riihimäen lukiosta ylioppilaaksi päässyttä opiskelijaa. Päivä aloitettiin ja päätettiin kakkukahveihin.
  
                                                           Valmisteluja ennen valmistujaisia


Suuri päivä

Mitä sain?

TET:n aikana päivitin tietojani työelämästä ja pystyn nyt paremmin välittämään sitä edelleen ammatinvalintaa pohtiville lukiolaisille. Syvensin ymmärrystäni työelämätaidoista sekä yhden työpaikan ammateista. Loin tärkeitä verkostoja ja suhteita Hämeen ammattikorkeakoulun henkilöstöön, mikä osaltaan voi madaltaa kynnystä yhteydenottoihin puolin ja toisin. Pystyin myös jakamaan omaa osaamistani ja näkökulmiani työpaikan käytänteisiin.

TET-jakso oli virkistävä kesäkokemus. Työyhteisö otti minut erittäin hyvin vastaan ja sain arvokasta tietoa työelämästä sekä pääsin konkreettisesti tekemään asioita. Kolmen päivän erilainen työelämäkokemus toi mukavaa vaihtelua omaan työrytmiin ja vaikuttaa varmasti osaltaan myös työssäjaksamiseen.

Yksi työn tulos: lähes 600 nimineulaa HAMK:n henkilöstöpäiville.

Opinto-ohjaaja Riitta Valkonen




1 kommentti:

  1. Onpa mukavaa nähdä oman porukan työskentelyä ulkopuolisen silmin! Kiitos kiinnostavasta postauksesta. /Lotta, HAMKin viestinnästä

    VastaaPoista