tiistai 19. helmikuuta 2013

Mahtava Madrid!


Olen ollut tuuraamassa kollegaani taas vuoden Riihimäen lukiossa. Kokemus on ollut yhtä mukava kuin aiemmat työrupeamani lukiolla. Riihimäen lukiolla on hyvä meininki ja paljon lämminhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa voi aina jutella.

Espanjan opettaminen on kiitollista työtä kun saa olla innostuneiden opiskelijoiden ympäröimänä. Toivottavasti kaikki espanjan kursseilla käyneet ovat saaneet kipinän siihen kieleen ja niihin kulttuureihin. Opiskelkaahan yhtä innokkaasti kaikki kurssit ja menkää ja kokekaa mitä kaikkia ovia kielten osaamisen avulla aukeaa. Ehkä se espanjalainen söpö poika tai tyttö on muutakin kuin söpö :)

Yksi ryhmä pyysi viime keväänä matkaa Espanjaan. Yritimme järjestää vaihtoa espanjalaisen koulun kanssa, mutta se ei vielä onnistunut. Ehkä tulevaisuudessa yhteydet saadaan toimimaan. Lähdimme sitten Madridiin kulttuurimatkalle kaksi opettajaa ja kaksitoista opiskelijaa neljäksi päiväksi joulukuun alussa.

Oli mahtavaa nähdä kuinka innoissaan koko ryhmä oli alusta asti. Kaikki kiinnosti ja oli ihanaa. Majailimme Madridin keskustassa samassa hostellissa, jossa aiemminkin ryhmä Riihimäen lukiosta oli ollut. Pääsimme tutustumaan muun muassa Madridin keskustan kauniisiin rakennuksiin, Retiron puistoon, Kuninkaalliseen palatsiin, espanjalaiseen ruokaan ja tietysti paikallisiin ihmisiin.

Sanna Nikkanen, entinen Riksun lukion oppilas esitteli meille Madridin yliopistoa ja vaihto-opiskelijan elämää. Hän kertoi myös yhteiskunnallisista asioista ja siitä miten opiskelijat kokevat Espanjan tiukan taloustilanteen ja millaisia mielenilmaisuja on nähnyt ja kokenut. Näimme kaduilla pahvilaatikoissa eläviä työnsä menettäneitä ihmisiä.

Tavoitteenani oli tietysti että kaikki osallistujat puhuisivat mahdollisimman paljon espanjaa. Näkisittepä millä innolla nämä opiskelijat videohaastattelutehtäviin lähtivät! Saatte olla ylpeitä lapsistanne ja opiskelijoistanne.

Maistelimme joka päivä jotakin espanjalaista ja viimeisen illan illallinen taisi jäädä kaikille hyvin mieleen kun saimme muutaman espanjalaisen ystävänkin mukaamme juttelemaan ja ruokaa riitti chorizo-makkaroista herkullisten juustojen kautta mustekaloihin erilaisissa kastikkeissa. Suuret kiitokset voimme siis antaa myös Maríalle, Martalle ja Gemalle, jotka jakoivat kokemuksia kanssamme. María opetti meitä myös tanssimaan flamencoa puistossa!

Lopuksi haluaisin vielä kiittää koko Riksun lukion väkeä tästä vuodesta. Olette loistavia persoonia. Tässä vielä Iiris Säkkisen tekemä kuva-videomuisteloon matkastamme ja linkki musiikkivideoon, joka kertoo siitä, mitä teistä ajattelen. Ahí va ti@s!(vaikka painomerkit onkin vähän väärin videossa)
https://www.youtube.com/watch?v=eBeFjYVFwcY

-Heidi Rytkönen-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti