sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Päätoimittaja Romppanen vierailulla

Aamupostin päätoimittaja Joonas Romppanen vieraili mediakurssilla helmikuussa. Hän kertoi lehden toimittamisesta ja vastasi opiskelijoiden kysymyksiin. Romppanen on toiminut lehden päätoimittajana kymmenen vuotta.

Aamuposti on suuri paikallislehti, jonka lukijoista 50 prosenttia on Hyvinkäältä, 30 prosenttia Riihimäeltä ja loput pääasiassa Hausjärveltä ja Lopelta. Koska uutiset valikoidaan kiinnostavuuden ja ajankohtaisuuden mukaan, ne eivät jakaudu tasaisesti kuntien välillä, vaikka kaikki alueet yritetäänkin ottaa aina huomioon.

Lehden kustantaminen on hyvin kallista paperin, painamisen, kuljetusten ja jakelun vuoksi - siksi lehdet ovat melko kalliita. Romppanen kertoo, että lehden tuloista kaksi kolmasosaa tulee mainostajilta, joten etusivukin on täynnä mainoksia. Vasta lehden kolmas sivu on tiivistelmä lehden sisällöstä. Päätoimittaja kertoo, että vaikka sunnuntain numero onkin ilmaisjakelulehti, Lehtiyhtymä saa viikon parhaat tulot sunnuntainumeron mainosten ansiosta.

Nuoret ovat erityinen haaste lehdistölle, sillä toimittajat haluavat laajentaa lukijajoukkoa. "Emme tiedä, miten vastaamme haasteisiin, jotta tavoitettaisiin kaikki eri asioista kiinnostuneet ihmiset", Romppanen toteaa. Oikeanlaisen sisällön tekeminen on siis haasteena, kun  sen täytyisi kiinnostaa niin nuoria kuin vanhempiakin lukijoita. Nuorta lukijakuntaa pyritään tavoittamaan lehden nettisivujen avulla.

Helena Kuortti

Riia Tammi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti