maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kuvataidetta Riihimäen lukiossa



Kuvataidetta

Kävelen Riihimäen lukion kuvataideluokkaan. Se on täynnä maalaustelineitä ja keskittyneitä ihmisiä. He piirtävät kasvoja seinälle heijastetun mallin mukaisesti. Kyseessä on kuvataiteen syventävä kurssi numero 7 nimeltään Värin valtakunta. On aivan hiljaista. Soluttaudun maalaustelineiden ja keskittymisen sekaan, sekä aloitan saman työn tekemisen.
 
 Kursseja on yhteensä 11. Niillä kaikilla on erilaiset teemat ja tavoitteet. Kurssilla 5 tutustutaan ja tehdään nykytaidetta. Kurssilla 2 opetellaan hahmottamaan paikkoja, linjoja sekä tiloja. Kurssilla 6 kaikki työt ovat moniuloitteisia. Kurssi 11 on kuvankäsittelyä. Eli jokaiselle jotakin kiinnostavaa.

 






Riihimäen lukion kuvataide on minulle pelastus oppituntien välissä. Tietenkin välillä se saattaa olla turhauttavaakin, mutta enimmäkseen se silti pelastaa ja vapauttaa. Pienikin kiinnostus asiaa kohtaan riittää innostumiseni aikaan saamiseen. Kursseilla tehtävät työt ovat mielestäni suurimmaksi osaksi mielenkiintoisia ja opettavat aina jotain uutta. Opettajassakaan, Tuula Kaupissa, ei ole mitään valittamista. Kaikki nämä tekijät yhdessä tekevät kuvataiteen opiskelusta todella mukavaa.
 
 Riihimäen kirjastossa aikuisosaston vitriineissä on nyt nähtävillä kuvataiteen opiskelijoiden eri kursseilla tehtyjä töitä. Nämä työt ovat nähtävillä siellä 3.4.-30.4.2013. Suosittelen käymässä tutustumaan töihin, sillä jokainen työ on erilainen ja mielenkiintoinen. Jos olet Riihimäen lukion opiskelija, niin ehkä juuri nämä työt nähtyäsi rohkaistuisit ottamaan kuvataiteen kursseja. Ehkäpä töiden ansiosta innostuisit kuvataiteista enemmän. En voi muuta kuin suositella kuvataiteen kursseja ja kuvataiteita lämpimästi kaikille.

Petra Lumme 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti