tiistai 1. lokakuuta 2013

Ykkösten toimintapäivä 1.10.2013


Arviointiviikon lopulla kaikki koulumme ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat osallistuivat toimintapäivään, jonka aikana tutustuttiin kolmeen yhteistyötahoon.
Iina Pitkänen ja Ella Paloheimo 13e:ltä kertovat seuraavassa päivän tapahtumista.
"Ensin menimme kirjastolle. Siellä kirjastonhoitaja Sirkku Seinä piti meille esitelmää, jossa hän kertoi miten löytää kirjoja netistä ja tietoa niistä ja miten niitä varataan.
Sen jälkeen lähdimme kävelemään Matkakeskukseen, jossa toinen ryhmä meni ensin nuorisokahvila Kolinaan ja toinen ryhmä jäi ideoimaan Matkakeskuksen tyhjille tiloille erilaisia yrityksiä. Sen jälkeen ryhmät vaihtoivat paikkoja. Kolinassa opiskelijat jaettiin 6 henkilön ryhmiin. Ryhmän kesken yritettiin rakentaa tietyssä ajassa legopalikoista mahdollisimman korkea ja kestävä torni. Sen jälkeen juotiin mehua ja syötiin keksejä. Meille myös kerrottiin Kolinan toiminnasta.

Riittääköhän korkeus voittoon?
Yritysideointi tuotti mm. seuraavia ehdotuksia: sisähuvipuisto, pyörävuokraamo, Hawaiji-teemainen kahvila, kuntosali, carting-rata katolle, vaatekauppa, jogurttibaari, suklaapuoti, pienoiseläintarha, intialainen basaari, casino, pelihalli, leipätehdas ja seinäkiipeilyseinä.
Kolinasta kävelimme Monarille. Ensin olimme samoissa ryhmissä ja saimme 20 mehupilliä ja metrin teippiä ja siitä ryhmien piti muodostaa suoja kananmunalle. Sen jälkeen heitimme kananmunat suojineen ikkunalaudalta ja katsoimme, mikä suoja suojaisi parhaiten. Yhdenkään ryhmän kananmunan suojat eivät toimineet, vaan kananmunat rikkoutuivat. Sen jälkeen menimme yläkertaan Nuppiin. Ensin Nupin työntekijä Iida Enqvist kertoi meille, mitä he siellä tekevät ja minkälaisia palveluja Nuppi tarjoaa nuorille. Sitten teimme tutustumisharjoituksia.

Ryhmä pähkäilee, miten kananmuna saataisiin suojattua.

Nupissa pohdittiin, mitä on hyvinvointi.
Tämän jälkeen menimme koululle syömään. Päivä päättyi kaikkien ykkösten yhteiseen tapahtumaan, jonka tutorit järjestivät Istuinkiven hallilla. Loppujen lopuksi päivä oli ihan mukava."

Onnistumisen riemua!

Toimintaa Istuinkiven hallilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti